• Fördelar: Reducerar och förebygger celluliter

 • Vilka områden? Bl.a. mage, ansikte, ridbyxlår och stjärtpartiet

 • Hur? Utan kirurgiskt ingrepp eller operation

BOKA NU

LPG Endermologie

Celluliter kan behandlas med LPG cellulitbehandling med hjälp av Endermologie. LPG Endermologie innebär att celluliterna avlägsnas.

Endermologie® är det lyckade resultatet av högteknologisk fransk forskning. Tekniken har under flera år med framgång använts i Frankrike. Numera tillämpas metoden på många håll i övriga världen, t. ex. i Europa och USA. Den är CE-märkt och FDA- (food and drug administration) godkänd. Man räknar med att ca 80 000 personer per dag, runt om i världen, behandlas med maskiner från LPG Systems®.

Vad innebär Endermologie?

Endermologie är namnet på den behandling med LPG -Keymodel som, utan smärta eller kirurgiska ingrepp, kan avlägsna envisa celluliter och besvärande fettdepåer från mage, “ridbyxlår” eller stjärtpartiet. Även slapp hud kan stramas upp. Endermologie® kan också vara ett bra alternativ till fettsugning. Detta för alla de personer som tvekar inför ett kirurgiskt ingrepp eller för dem, som av olika anledningar, inte anses som lämplig för fettsugning.

Vad gör LPG-keymodel maskinen?

Tekniken bygger på en unik, patenterad metod. Maskinen som används är en speciell teknisk apparat som behandlar bindväven i huden och underhudsfettet.

Två motoriserade rullar som arbetar ihop med ett undertryck, i en lufttät kammare, skapar en våg som viker upp/slätar ut huden. Vågen rullas framåt och bakåt av det motoriserade behandlingshuvudet (djup bindvävsmassage). Beroende på vilket program man väljer på maskinen kan man få konstant eller rytmisk aspiration som också regleras i styrka efter hudtyp och tjocklek. Man ställer också in olika fart på rullarna och på så sätt uppnås olika intensitet och rörelser i huden.

På detta sätt öppnas blod- och lymfkärl upp i hud och underhudsfettet. Cirkulationen kommer igång rejält och på så sätt minskar man eventuella vätskeansamlingar som kan finnas här. Slaggprodukter och gifter dräneras ut och försvinner. Behandlingen påverkar också fettcellerna att komma i lipolys, vilket betyder att de släpper ifrån sig lagrad energi. På detta sätt minskas fettcellerna i omfång och fettdepåerna krymper. Detta främjar en fortsatt bättre cirkulation och ett långvarigt resultat. Collagen och Elastin i huden påverkas också positivt och detta leder till en smidigare och fastare hud.

Hur går en behandling till?

I Norrköping jobbar endast utbildad personal med LPG behandlingar. Behandlingen skulpterar din kropp och ger ett synbart resultat såsom förbättrad hudstruktur och en uppstramning av huden. Under själva behandlingen deltar man aktivt genom att utföra en serie rörelser som syftar till att spänna samt slappna av i musklerna, vilka gör att vävnadslagren separeras och att fettdepåerna där under behandlas. Patenterade, motoriserade rullar från LPG® stimulerar fettnedbrytningen genom massage enligt specifika protokoll. Detta utlöser lipolys, det vill säga fettnedbrytning, i fettcellens kärna. Under behandlingen, vilken trots sin effektivitet är behaglig, bär man en kroppsstrumpa.  Dessutom är det en mycket skön, avkopplande och smärtfri behandling som tar ca 35 minuter. Resultat kan man se efter ca 5-8 ggr. Helst ska man genomföra 2-3 behandlingar i veckan. Antalet behandlingar som behövs för bästa resultat varierar beroende på kroppstyp, fysik, ålder samt kostvanor. Att själv hålla sig till en nyttig kost samt att motionera regelbundet bidrar självklart till att resultatet bibehålls. Behandlingen passar både män och kvinnor.

Före och efter kirurgi

Även före och efter en fettsugningsoperation kan tekniken vara effektiv. Många plastikkirurger världen över använder denna metod, före ingreppet, för att förbättra cirkulationen i fettdepåer och, efteråt, för att dränera ut vätska och minska svullnad och smärta. I ett senare skede kan metoden användas för att reducera eventuella ojämnheter som kan uppkomma i samband med fettsugning.

Även före och efter annan kirurgi, som involverar huden och dess cirkulation, fungerar metoden på samma sätt med förbättrad cirkulation och dränering av vätska och blodansamlingar. Detta leder till minskad svullnad, smärta och en snabbare återhämtning.

Andra behandlingsområden

Tekniken är dessutom en effektiv och välgörande behandling mot andra fysiska problem orsakade av olika cirkulationsstörningar, såsom muskelvärk, spänningshuvudvärk, ledvärk, stelhet, svullnader m.m.

Även Fibromyalgi- och Sclerodermipatienter kan med fördel behandlas. Problem med ärr vävnad i huden kan också behandlas. Ärren kan göras mjukare och mindre nedbundna. På så sätt reduceras stramningar som ger ökad rörlighet och minskad smärta samt ett bättre kosmetiskt resultat t.ex. vid brännskadeärr och Dupuytrens kontraktur.

Endermologie cellulitbehandling:

 • Reducerar celluliter
 • Ökar fettförbränningen
 • Gör huden mjukare och slätare
 • Skalar av döda hudceller och gör huden smidigare och fastare
 • Förbättrar lymfdränaget

Övriga behandlingsindikationer:

 • Huvudvärk
 • Ärr vävnad
 • Stelhet
 • Brännskador
 • Sclerodermi
 • Fibromyalgi
 • Fibroser
 • Muskelsmärtor
 • Sport – uppvärmning, återhämtning
 • Påskynda återhämtning efter träning
 • Skador – dränering, cirkulation (muskelbristningar, ligament, tendiniter)